9/23/2012

Riktigt riktigt tråkigt!!

Jaha... då är det söndag igen! Idag är en sån där slappaheladagensöndag... vi ska ha en "ligga i soffan-bygga lego- ta det lugnt och titta på någon filmdag" precis sån där dag som det oftast blir när pappa är borta :) en sån där dag som man faktiskt behöver ibland för det är sån full fart hela veckorna.
Ibland känns det bara som att det är förskola och jobb hela veckan och sen stissar man runt hela helgen och sen är man lika slut på måndagen som man faktiskt var islutet av veckan. Barnen har gjort massor av roliga saker och man är en "toppenförälder"! som sett till att barnen inte fått ha tråkigt en endaste minut... inte mamma och pappa heller för den delen.
Det är då jag tror det är bra att bryta av med en bara vara dag... bara få ha tråkigt dag! Så att man hinner ladda batterierna och smälta alla intryck som varit under veckan. Sitta i pyjamasen hela dagen och leka med alla sina fina leksaker man har i sitt rum.
Fnula, vara och mysa... det är vad vi ska göra.
Varje fredag är jag inne i stan på utbildning och nya vanan då är att köpa hem färska blommor från Hötorget! Det är helglyx minsann och mina fina hortensiakvistar för 40 kr styck som är jättestora och fina, blommar så fint här hemma i vardagsrummet.

Och så tänkte jag passa på att ha söndagens boktips!
Remake it home av Henrietta Thompson är en toppenbok för dig som gillar återvinning eller bara design i största allmänhet. En bok med både bra idéer och läckra saker.
State of Craft av Victoria Woodcock är en annan bok inom återbruk och tips på vad du kan göra med saker du redan har hemma, också den lika inspirerande. Fick den som avslutningspresent av mina lärare på Recycle-design utbildningen och jag har bläddrat många gånger i den.

Hoppas ni har och får en toppenhelg!
Kram
Helena

och som vanligt på söndagar kan ni spana in fler söndagsbilder här hos fabriken.

11 kommentarer:

 1. Bara vara dagar behövs verkligen. Att köpa fina blommor blir man glad av, önskar att jag hade ett Hötorg här också :-)

  Boken, vilken bra present.

  Ha en fin söndag. // Lissen

  SvaraRadera
 2. Sådana tråkdagar gillar jag! Ibland blir jag så glad när regnet öser ner ute, för då kan jag med gott samvete säga att "nä, nu stannar jag inne hela dagen och gör ingenting". Hoppaas ni får en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Det låter som en härlig dag! :)

  SvaraRadera
 4. Tycker jag ni gör rätt i...bara slappa o kanske ha lite tråkigt ibland är bra o njutbara dagar ;))
  kram susanne

  SvaraRadera
 5. Åh, de är de bästa dagarna. Vi bytte livstempo för ett antal år sedan, och när man väl dragit ner på takten går den inte att dra upp igen för allt smör i Småland :) Man vill inte helt enkelt!!! Och inte barnen heller... Fler långsamma dagar åt folket!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 6. Gillar när det bjuds på boktips! Och vilka fina bilder du bjuder på! Måste förresten säga att några av mina favoritdagar från min barndom är just sådanadär "göraingetallsdagar"... Mys, film och gos... helt rätt!!

  Önskar dig en fin kväll! kram

  SvaraRadera
 7. Lugn, skön och tråkig söndag. Låter härligt tycker jag. :)

  SvaraRadera
 8. Ja, det där med att ta det lugnt är jätteviktigt. När mina barn var små hade vi sådana dagar och vi gillade det allihopa.
  Kram Ester

  SvaraRadera
 9. Ja! Jag gillar boktips! Tror att vi har samma smak när det gäller böcker, kolla in vårat inlägga från i fredags ;)

  SvaraRadera
 10. Fnula, vara och mysa, det är ju helt rätt en söndag. Och barn behöver lugn. Vad härligt med färska blommor! Hoppas ni får en fin vecka!

  SvaraRadera
 11. Helt rätt tänk! Jag tror att långtråkighet föder kreativitet och nytänk också :)

  Tack för att du tittade in hos mig,
  hoppas ni fått påbörja den nya veckan med fulladdade batterier :)

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.