1/30/2013

Recept Oliv och fetaostbröd/ A delightful bread


På bloggen Helt enkelt fann jag ett recept på fetaost, oliv och timjansbakat bröd. Jag som sällan bakar kände att det var dags! Var lite rädd att det inte skulle bli några bröd ett tag, eftersom degen knappt jäste. Men jag använde mig av jästpulver istället för färsk jäst och kanske hade lite för varmt vatten när jag blandade ingredienserna. Det blev dock bröd till slut och inte vilket bröd som helst!
Helt galet gott bröd!!

Så testa vet ja :) Receptet på svenska hittar ni här. Ska jag försöka skriva det på engelska, men ni som läst den här bloggen vet ju att min engelska inte är den bästa, men övar och tänker att jag kan bara bli bättre :) Det är ju faktiskt en ganska bra utgångspunkt... Det gäller att utmana sig själv och sen använder jag google translate ganska ofta... haha.... därav ganska roliga meningar :)

---------------------------------------------
Found this amazing recepie on the blog Helt enkelt, I´ll try to write it in english... hope you understand :)

Made this bread after reading this post at Helt enkelt! The bread was just lovley, so try it :)
 
You´ll need:
1 1/4 cups of water
1/5 cup of olive oil
1 teaspoon of honey
1 tablespoon with seasalt
1 1/4 cups of flour
25 g of jeast
 
Seasalt
Oliveoil
Feta
Kalamata olives
Fresh thyme or rosmary
 
Start to crumble the jeast into the bowl. Add water, oliveoil, honey and seasalt. Mix the jeast until it has become fluent. Work the ingredienses in a food processor for about 5 minutes.
Let the dought risen under a kitchentowel for 45 minutes.
Cover a baking tray with greaseproof paper and pour some seasalt on the tray.
 
Once the dough has risen, dump it out on your work surface and divid it in two. Make two breads and place them on the baking tray.
Let the dough rise for 30 minutes under a baking towel.
 
Press small holes in the dough and fill it with feta and olives. Pour some seasalt over the bread and place some thyme or rosmary on top.
 
Put it in the oven for 10 minutes on 225 degrees C
 
Just enjoy as it is or as you want to :)

6 kommentarer:

  1. Ska jag absolut prova! ;)

    Vilka fina pyssel du visar, som vanligt!! :))

    Kram Bettan

    SvaraRadera
  2. Wooow!! Really delicious!
    I'll try this recipe today :D

    http://bycrina.blogspot.com.es

    SvaraRadera
  3. Oj! Det ser farligt gott ut!
    Kram Helen

    SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.