5/09/2011

Panta panta panta mera...

Under förra året och detta så hade vi som projekt här hemma att spara till en liten optimistjolle till våra killar. Vi har haft en glasburk med en bild på en optimistjolle på, (Edvin bestämde att jollen skulle heta lilla rödis) så den har gått under arbetsnamnet "lilla rödis".
Edvin har haft som uppdrag att panta burkar, burkarna har han fått ihop genom att ringa runt till släkten och sen har vi plockat upp alla burkar vi hittat i naturen, när vi är ute.

Jag och Kent har lagt alla småmynt i burken så fort vi haft något över.
Det har varit ett superroligt projekt och vi har pratat massor om lilla rödis och drömt och sparat. Nu så har vi lyckats spara ihop tillräckligt med pengar och ingen var gladare än Edvin när morfar hjälpte oss och "hämta" optimistjollen.

Så för guds skull släng inte pantburkarna utan gör det till ett roligt projekt där hemma istället. Jag är av tron att det är viktigt att redan i tidig ålder att lära barn pengars värde.

Hur många av er går förbi en enkrona som ligger på marken utan att plocka upp den? för vet ni vad? nu får man en krona för varje pantburk och inte 50 öre som tidigare.

Ursch nu har jag låtit som värsta moraltanten... det är inte meningen. Tycker bara att det är så synd att så många slänger pantburkarna i naturen och inte tar tillvara på dem.

Sköt om er nu och ha en bra måndag.
Förresten, detta får bli mitt bidrag till söndagsbilden

6 kommentarer:

 1. Lysande projekt. De måste vara superglada nu när ni nått ert mål!

  Hoppas ni får en bra start på veckan!

  PUss!

  SvaraRadera
 2. Jättebra grej, vi brukar panta och samla pengar till glassar på semestern, vi är ju trots allt 6 personer i familjen, så många glassar blir det ;) .

  SvaraRadera
 3. Tycker det är ett kanonprojekt! Och det bör verkligen påminnas om hur viktigt det är!

  Och vilken skön känsla för honom att känna att den där båten har han minsann rott hem alldeles själv (om man nu får vara lite ordvitsig...:D)

  SvaraRadera
 4. Shit så bra!
  Vilken kanonidé. Hur ofta är det inte som man faktiskt låter kronor ligga i botten på handväskan och skramla för att det "bara" är kronor?

  Hoppas att ni får njuta mycket av båten nu=))
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Tänk vad härligt! Både bra för miljön och roligt samtidigt. Kan det bli bättre?

  Hoppas ni får riktigt kul med "lilla rödis"...trots att han är blå ;-)

  //Jeanette

  SvaraRadera
 6. Vilket bra projekt! Alla bäckar små... det är pengar det med :)
  Kram Maria

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.