9/23/2011

Äntligen äntligen äntligen!!

Så har min keramik från sommaren blivit färdigbränd och klar att använda.... (för er som inte vet, var jag i Strängnäs hos en keramiker hela sommaren och jobbade)  insåg idag när jag hämtade hem keramiken från Pers ateljé att det hann bli en hel del skålar. Skålar i alla möjliga former, men det är ju det som är lättast att göra. Lyckades faktiskt hänkla på ett handtag på en av skålarna så att det blev en temugg.
Visst är det något särskilt med riktig keramik, det känns så himla mycket lyxigare att servera på handgjorda saker. Tycker oftast att maten smakar och ser mycket godare ut när det placeras på eller i  vackra och rustika saker.


Jag blev hyfsat nöjd med sakerna, hade dock velat att glasyrerna varit något annorlunda, men det är ju jag i ett nötskal, att aldrig riktigt vara nöjd.
Nu ska jag fortsätta att äta massa gott och titta på film, för jag är ensam med barnen ikväll medans Kent är ute på landet och hjälper till med röjning och undanplockning inför vintern. Ursch känns inte det konstigt att vintern snart är på antågande?
Vad ska ni ha för er?
Hoppas att ni har och får en bra helg!
Kram
Helena

9 kommentarer:

 1. Åhh, så fina! Vilken talang du har! Riktigt keramik ger precis som du säger en ytterligare känsla. Min svärmor är en duktig keramiker så jag har tur som får mycket grejer från henne!

  Kramen!

  SvaraRadera
 2. Nämene herregud så fina! Helt underbara!!
  Det skall du vara mycket stolt över Helena. Den där skålen längst upp till vänster i sista bilden hade GÄRNA fått stå här hemma hos mig. :)
  Efter en intensiv dag med det mesta mellan bokföring och slipning av sängbord så skall jag nu svida om för att få middag serverad hos en vän. Härligt.
  Önskar dig en jättefin kväll!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fina skatter du gjort!

  SvaraRadera
 4. Men guud vad fina!! Å jag älskar! Har en vän i östersund som sitter och drejjar och hon har så mycket fint så man nästan kan börja gråta. Jag brukar titta in i butiker där det bara finns handgjorda saker och leta. Vackert! Ja, fy...

  Kramkram!

  SvaraRadera
 5. Men oj så superfin keramik!! Gu va duktig du är c",)
  Ska du fortsätta med keramik eller var det en engångs företeelse?

  Klem Anna

  SvaraRadera
 6. Ja visst var bilderna fina, men vilka fina skålar du har gjort!! Jag vill se bilder av ditt hem, sånt tycker jag oftast är roligast! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Men vilka suveränt fina grejjer! Vad duktig du är! Och glasyren ser ju blank och fin ut, varför var du inte nöjd med den? Heja heja!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 8. Jag har turen att vara nära vän med en utbildad keramiker från Rörstrand. Keramik är underbart!

  anette carlsson

  SvaraRadera
 9. Men Helena guuud vad du är duktig! Supersupersnyggt verkligen!!

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.