3/08/2012

Lånegarderoben

Det som är så kul med att ha en blogg är när man kan tipsa andra om bra saker som man själv upptäckt. Under tiden jag gått på Återvinningsdesign linjen har jag fått lära mig massor om miljö och miljöpåverkan och detta har verkligen satt sina spår hos mig.
Från att ha varit en konsument som gillat att shoppa som nöje och tidsfördriv, till att som nu, när jag ska gå på fest ha ångest så fort jag ska köpa något nytt klädesplagg. Alla filmer och diskussioner har satt sina avtryck i mig och nu tänker jag på hur mycket gifter det är i plaggen, hur mycket naturresurser som går åt och hur människorna mår som jobbar med att framställa det där billiga plagget. Detta har resulterat i att jag har jättesvårt för att köpa nya kläder och att bara handla mat tar lång tid eftersom jag försöker hitta det mest miljövänliga alternativet.
   
                         
Igår sprang jag förbi Lånegarderoben, ett litet mysigt ställe som ligger i Midsommarkransen i Stockholm. Här kan man låna kläder på samma sätt som man lånar böcker på biblioteken. Man betalar en halvårsavgift på 600 kr (provmedlemskap 150 kr) sen får man låna tre plagg i tre veckor. Det roliga med lånegarderoben är att de samarbetar med många duktiga och kända designers, vilket gör att man hittar plagg som en vanlig studentplånbok i vanliga fall inte kan köpa. Jag tycker detta är en suverän idé och har du vägarna förbi Midsommarkransen, glöm inte att spana in detta. Jag hittade i allafall en riktigt fin designad klänning till 30 års festen i helgen, en Tiger jacka och en fin kofta som fick följa med hem.

6 kommentarer:

 1. Det här gillar jag! Mycket!! Miljö och att leva hållbart brinner jag för så jag tycker att det är jättebra att du tar upp det. När du säger det så har jag nog faktiskt läst om lånegarderoben förut men glömt bort det. Tack för att du påminde mig!

  Fin dag!

  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt! Man borde ta sig förbi Midsommarkransen:)

  SvaraRadera
 3. Å, vilken bra grej! Och bra idé. Jag vill också låna en massa kläder men tvivlar på att något liknande finns i närheten av min lilla by=)

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk ide! Hoppas det finns någon som gör samma sak här nere i Skåne. Kram /Nellie

  SvaraRadera
 5. Det tycker jag låter som en kanonidé! Hoppas ni får en trevlig fest och helg! KRAM

  SvaraRadera
 6. Vilken bra idé! Och speciellt till de gånger man behöver något för "bara" en fest. Suveränt att låna en snygg klänning och inte köpa något som sedan tillbringar mest tid i garderoben... :-)

  Hoppas du har en fin helg!

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.