5/15/2012

DIY kakfat

Kakfat är relativt enkla att göra, perfekt om du har massor av gammalt porslin hemma som du inte använder dig av längre. Till detta kakfat har jag använt mig av glastallrikar i tre olika storlekar och vinglas som jag sågat av själva glaset och behållit foten som stöd mellan tallrikarna.

Hur gör man då?
1. Det är lätt att såga av vinglas, ta en japansåg och såga några gånger så brukar det släppa av sig själv.
2. Sandpappra ytan på glasfoten så den blir jämn och lätt att fästa faten på.
3. Blanda ihop ett tvåkomponentslim (två tuber) som är avsett för glas.
4. limma fast foten i tallriken och fäst tallriken med maskeringstejp så att det håller sig på plats. Jag hade även ett vattenpass för att kolla så att det stod rakt.
5. Limma fast alla våningar och låt torka.
Nu är det dags att användas!Plocka in de saker du tycker om och dekorera fatet med.

4 kommentarer:

 1. Jag hittade hit via Vardagslyx som tipsade om din blogg. Så snyggt fat du gjort. Att göra egna kakfat är ett av mina absoluta favoritpyssel.

  Jag önskar dig en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 2. Så snyggt! Smart att använda glastallrikar och vinglasfötter, det har jag inte sett tidigare. Blev väldigt effektfullt och fint.

  SvaraRadera
 3. Denna kreativitet Helena!! Du är sååå jäkla duktig!!! Det drä var ett härligt tips. Finnt vart det oxå och bara ditt egna, ingen har ett likadant!!

  Ps. Hur gick det med Gbgvarvet? Tog du dig runt?? KRAM

  SvaraRadera
 4. Visst är det en bra idé! Själv gör jag det med färdiga kakfatsstativ, och har även sådana stativ till salu på min blogg för den som är intresserad. http://allakansy.blogspot.se/2012/09/alla-kan-goratillverka-egna-kakfat....
  Vill man prova även en sådan variant, kostar dem jag har hemma 60 kr/st inklusive porto inom Sverige. Tack för fin inspiration!

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.