4/19/2013

Reportage i Evelina med återbrukstema


För två veckor sedan var jag i Eskilstuna inför plåtningen av senaste återbruksprojektet som Ulrika, Jenny, Lotta och jag var med i.

Vi skulle styla om två tjejer i återbrukade kläder. Så jag och Lotta fick Pia, till vänster i översta bilden att styla om. Ulrika och Jenny stylade om Susanna (till höger i bild)

Jag och Lotta pluggade på senaste trenderna inom mode och begav oss till Myrorna för att inhandla plagg i vårens färger. Svårt när man nästan jämt går runt i mjukisbyxor :)

Så här såg kläderna ut från början.
-------------------
Two weeks ago I was in Eskilstuna for a photoshoot for a newspaper called Evelina. We had a project were we where restyling two girls in upcycled clothes.
So this was what the clothes looked like before we restyled them.


Pias byxor är sydda av sjalen, tunikan är från början den aprikosa skjortan, där knäppningen vänts bak. Tunikan förlängdes med med en orange duk som även de orangea detaljerna sytts med. Den vita frackboleron som vi kallar den, är från början den vita skjortan. Där framstycket klipptes bort och syddes fast i bak istället, ärmarna flyttades upp.

Armbanden är gjorda i kabelskrot, gjorde även ett armband i koppar. Då skalade jag kabeln tills kopparn kom fram och flätade dessa till armband.

Susanna till höger i bild, har fått plagg från sin egna garderob omsydda, klänningen har sytts om och turkosa detaljer i form av blommor som gjorts genom att stärka en sjal med lim och vatten. Byxorna har fått röda detaljer på bakfickorna.

Vill ni se hela artikeln i sin helhet med för och efterbilder på Pia och Susanna finns den i dagens Evelina, bilaga till Eskilstuna kuriren. Ett jättekul projekt och det är alltid lika kul att arbeta med Lotta som du finner som återbruksexpert i Evelina.

Önskar er en fin helg nu

----------------------------
Me and Lotta were styling Pia (left in the picture above). The pants were made from a shawl, the tunika were originally a shirt and the white bolero was made from the shirt above.

The bracelets were made from cables.

If you want to see the full version of this reportage, with before and after pictures,  you´ll find it here.

3 kommentarer:

 1. Så himla tuffa kläder! Bra jobbat! :) Jag blir riktigt inspirerad att sy om gamla plagg (fast jag är så dålig på att sy...). ;-)

  Trevlig helg från en Helena till en annan

  SvaraRadera
 2. Läckert, så häftigt att göra byxor av en sjal! Gillade hur du matchade ambandet, kläderna och läppstíftet, snyggt!

  Trevlig helg, kram

  SvaraRadera
 3. Tokigt fint! Inspirerad:-)

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.